Friday, 21 January 2011

Kecik lagi drp..Alor Gajah, Parit Buntaq

Shopping jangan tak shopping...itu aje..... key word utk N3 kali ni. Aku bg tau tak jauh dr rumah ni ada kawsan menyedut wang!!!! yang bias di dengar mendulang emas, mencari permata ke.....ini lain bebenor.Ia terletak di sebuah bandar kecil di daerah Oxfordshire. Bandar ni betui2 kecik bebenor, seperti...Alor Gajah, Parit Buntaq...kecik lagi...but ade la Tesco. Bando tu ialah...BIceSter.... memang tempat sedut. Aku dah 2kali sampai dalam 5 bulan....., di sini ade outlet2 berjenama mewah sangat....utk Datin2....tak juge....kami boleh sampai tu. Outlet seperti TimberLand, Clarks, Puma, Gucci, Jimmy Choo, apa ntah Gebana... aku pun lupa. Sini silap2 hari bulan...jalan jam memanjang..... baru-baru ni member p masa Boxing Day, p 20 minit je. Bila nak ambik wife.....biase la.....tinggal aje..letih nak menunggu 5-6 jam shopping.... dekat 1jam setengah...baru sampai... wah berat.

Bg aku yg menarik, just small town but generate giler2 punye income. Terletak dlm 1 hour fr London..... ramai org Msia kat sini, jgn cakap le merapu2...... ada la yang bercakap tak senonoh....tanpa girlfriend mana lah... biasale..kat UK tak ade orang serbu kan....

Jemput lihat...gambar2 sekitar BiCeSter.


1st trip ke Bicester Village...silap tadi cakap Bando, village je...


Tengok keta aje dah gerun....


 
Mak-maknya shopping.....nasib ade park ni...


Polo..

 


 
Photo of the Year 2010... Dedek & his neu freund

 
Gucci....


Proud of Malaysian.... boleh tahan kasut, beg dia...1000++ but in Pound Sterling


 
2x pergi, tak dpt masuk....sebab ramai org beratur...


Docle Gebana...... nak cuba


Gucci lagi...

 
Dior.... ada akak tu beli masa winter sale...banyak betul...sapa tu..lihat fb dia


Dah habaq mai, jumpe 2 Malaysian. Yg tengah dah dekat 10thn tinggal d Swindon. Tapi cakap utara pekat giler......kalah yg dok KL. Paling kiri, dr gomen..kursus d Oxford, so singgah jap.... dia kena sedut jugae tu. Kad kredit banyak lagi , bayar lain kira...




Time nak balik, kena sedut d aiskrim. I kon kecik dlm GBP2....

 
Biar bdak2 ni posing....kampung dia


2nd trip...... cantekkk kasut MaMa tu, beli kat mana

 
Masa ni, dah start sejuk. But today is sunny day


Amat jeling sapa tu


Apa yang tersangkut di stroller...macam plastik Clarks je


MaMa & Amat...ceria sokmo..ade story la kot, Amat bought another shoes for him


 
Tak lepas...pekena aiskrim, but meamng sodap...


Turn ayah pulak posing


Letih ke Amat....tanya MaMa bila nak balik


Lalu je depan...1st visit dah masuk...

Tempat bersih dan very simple setup...but goods dia memang MaHaL...but still ade yang mampu d beli..... nak order email saya!!!

So ini rupa kawasan penyedutan wang, simple je kan....kami terfikir kenapa d area Rantau Panjang, Kat kedah tu lupa plak....buat similiar macam ni...pengunjung lagi ramaikan. Ni kadang tu....dlm lot kedai jual, situ juga makan... buaian anak....argghhhh tak tau nak komen lagi.... are we develop country... renung-renungkan.

Nasib poket cetek...kena sedut sikit dah 0....see you!!!

9 comments:

  1. betul2....kecik lagi drp pekan parit buntaq tu...memang best shopping kat BV ni..hari tu pi rasa mcm nk pi lagi...hehe memang best..dkt dublin ada juga outlet mcm ni tapi tak semeriah kat BV ni...kalau tanya kat Finland ni memang x ada la..hehe

    ReplyDelete
  2. Tau ,,x pa....itu baru kawe respect...kat BV. Tiap2 bulan boleh smpai..heheh..

    ReplyDelete
  3. huhhh ... tempat mahal2 ni ...
    kita ni leh tengok je lah ..... mana nak korek luit .....

    ReplyDelete
  4. wah..that's the difference btween malaysia and other countries...dorang develop sesbuah tempat based on people needs and so on..but we in malaysia, develop any place based on political view...kat malaysia ni, kalau xde crisis politics, rasanya xsampai 2020 lagi dah maju dah...just bagi pendapat la..hehe ;)

    ReplyDelete
  5. Tk..Tkkk betui2, 'people needs'..planning betui2. Not ikut sapa naik, industri kat...situ mcm tompat Mr.Eye.... Merceds pun ade..mcm2 ade...bila habis aje penggal..dah goyang tempat tu. Sorry Mr. Eye...rasanya memang function partai utk bergaduh....but PeoPle yg kena drive dia orang. Ni calon2 tu...pun entah apa2...nanti i bg nama kita kat PM....PRU dah doket.
    Chitt Att: x mahal semuanya..boleh beli sikit2, Clarks, Puma..bile ade sale

    ReplyDelete
  6. yes...memang sy xnafikan tugas parti2 politik nih utk bersaing...actually, kalau bersaing secara sihat, sy kira xde masalah kot rakyat nk terima...ni x..duk bukak aib pihak lawan masing2 and pada masa yang sama aib negara sndiri yang terbukak.sampai bile kita nk "peraja"kan politik hinggakan tanggungjawab thadap rakyat terabai.sebab?terlalu ghairah nak menang PR..kuasa politik makin hari makin hilang kepentingan asalnya.
    "bangun jatuhnya sesebuah negara terletak kpd kebijaksanaan pemimpin mentadbir, bukan terletak kpd berapa ramai pengikutnya." sorry..tercomment panjang la plak...sy xbelah mane2 pihak..just pandangan seorang rakyat yg hina...xde sokong mana2 parti politik.i'm neutral.hehe ;)

    ReplyDelete
  7. wah, besnya jamu mata dgn pic2 yg menarik ni :) nak pegi, ntah bile la kn.. doakan la ye.. :)

    psstt : dah folo sini :)

    ReplyDelete
  8. Najwa:Tk....gambo soso aje.... Boleh plan baik2...impossible is nothing
    Meye: Betui2....rakyat kena main peranan... tengok apa jadi Middle East skarang. Kerna terlampau berdiam diri..biaqla...x kena family aku..x pa...aku steady. Sikap tu kena ubah..

    ReplyDelete
  9. If you need your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (no matter why you broke up) you need to watch this video
    right away...

    (VIDEO) Why your ex will NEVER come back...

    ReplyDelete