Thursday, 20 January 2011

Bola sepak ...........

Lihat aje tajuk pasti menarik...... bukan sahaja..kegilaan lelaki2...malah dewasa ini wanita pun main bolasepak...... Kali ini ingin bercerita kelab bolasepak anak sulung aku Northway. Selepas aje sebulan sampai di sini dia dah sibuk nak main bola....sebenonya ayah dia dah set the target to join a football club bile mengembara di Oxford. Dah set awal2... life kena macam nak buat filem juge, u kena visualise skrip or storyboard dia. But yg abang ni nak cepatkan projek kegemaran dia...... baru sebulan je, ayah pun tak tau nak cari kat mana.

But as usual bila ade problem di situ datang opportunity.....kan.... Sebenar di sebelah petang aku selalu bawa anak-anak ke park main bola. Sebab ia just 100meter dr rumah. Park kat sini bersepah, free plak tu... padang ade 2 football pitch..... main2 la. Patutla England antara kuasa boleh sepak dunia juga....but x leh lwn favourite team aku...Deutschland...

Bulan August ni kira panas lagi la dalam 15-20Celcius so best main bola tak peluh. Aku layan sambil build up fitness. Almost every day I brought them to the pitch, actually serampang 2 mata..... sambil bg dia orang kenal budak2 sini then belajar cakap.....sebab belajar bahasa ni tak perlu duduk dlm kelas aje...... Dpt juge kenal budak Marston:Benn, Morgan, Lux-besar, Lux-kecil ni neighbour kami, Deilen, Kirlk...dan ramai lagi. Ni semua bdak2 U12, sebab yang dah besar2 tu geng dgn remaja2 lain or girlfriend dia orang... So tiap-tiap petang meriah la......teriakan budak2 ni.......


Then kawan punya kawan dia join kelab Northway training, lama2 coach bg kertas jika minat boleh join club dia orang. Apa lagi tiap2 hari dok tanya, ayah dah call tanye ke..........ahhhhhhhhh. Selepas join sibuk mencari boot.... nasib ade sale di JJB Sport...boleh la  dengan GBP9.99 dapat Adidas. Bukan satu tapi 2 utk Aliff sekali mengambil kesempatan. Beli juga sinpad, socks and others, but ade yg kena janji kita beli next time.....siapa lagi Amat la. Merah muka dia......


1st day sampai sepak botol kat padang pun jadile...


Canteekkkk.... siap baring lagi..boleh le bulan August


1-2 minggu dah start berkawan...budak pompuan tu pun hebat...Eh!!! masa ni bulan puasa dah




Aku join sekaki.....awal2 screening area, masuk dlm database Electronic Warfare
  

Boot harge GBP9.99 = Rm50...Adidas...mana nak dpt ni...harga buang tu..So far 4bln pakai..ok je..eh lupa Adidas beb..ori




Dah mula join kelab....Northway


Aliff pun join juga, dia sepatutnya join U10. But Fifa regulation, start from age 9 only can play competitve football........ March 2011 Aliff boleh join U10 Northway.....benggang dia.... bodek dia beli boot skali

Panas lagi amsa ni, dah start communicate with team mate


1st game....1 kali training terus game...Barclays



Pelapis ada 2 lagi ni......action...please..brilliant


Kick the ball smarter....


Another game...
 
Yanko....all red.... U10 Nothway


Tom son's...with Danish aka DeDeK


More competitive game..... Northway vs Summertown Cougar    won 12-0..... 2 goals from Amirrul. Fantastic & Brilliant


1st goal from Amirrul

Celebrating like an eagle......buat la Robot Dance macam Peter Crounch ke...

1 of the coach Andy...


Amat dengar juga amanat dr Andy...


Next time.... pinching other player only can be done during transfer period...the club will be penalise if the coach report to the organiser. Ada kesss...tu Amed nak ajak member dia join...drp pasukan belang merah ...


U10 game..... parents support and encourage



Morgan(11) and Ben(kat garisan biru). I had played several times with them...very skillfull

 No.14-amed star Northway....top scorer..but bawa bola tak pass kat orang

 
Player simpanan...banyak kali lari masuk padang masa game......gelb karte aka kad kuning


Salam jgn x salam...kalah menang adat permainan


Practice dgn mama...gelecek DeDek

Ada jualan...burger, air dll....tak HaLaL


Banyak lagi gambar kalu nak post, but boleh tengok dalam fb game by game. Paling sukcess menang 12-0, paling teruk kalah 9-4. Game main dalam padang besar tau...30minit per side......semput kalu tiada stamina.  Yuran GBP55 per year =RM275...boleh la selit2....

Next time kita share lagi, gambar2...ni. Actually lama dah x follow sebab main d away. Class jitu..home and away..... Dah nak sampai penghujung season. Ada juga player islam lain seperti Amed(No.14) dan Kareem-fr Mesir.

Ok...task join club dah terlaksana, so Amirrul tak bising dah. Dia tau p training, game, basuh boot dan apa lagi...new football tricks....... 

Planning might not be successfully as what ever u dream, but life without any planning will be more miserable....

Brilliant daddy .....sapa lagi nak puji........

9 comments:

  1. gmbr 13 tu bukan yanko
    tapi noah

    ReplyDelete
  2. la gambar lama ke?terkejut nengok kat sana dh cerah...kat sini dok sejuk beku lagi..hehe btw en.badrul kat sana berkerja ke study?dh lama ke menetap kat sana?..byk tanya pula yer..:D

    ReplyDelete
  3. wahhh ! perantau rupanya .. cerita lah pasal kat sana . tempat2 best ! nak tawu !!! =D

    ReplyDelete
  4. Salam ....

    seronok kan tengok anak membesar ... rasa cepatnya masa berlalu ....

    Bakal pemain bola sepak ni berjaya ni ...
    main bola sepak pun dah menjadi karier sekarang ....

    ReplyDelete
  5. Tk, semua. Pn Nieza: Tu gambar bln Aug-Oct..cerahle. Saya sedang cuti full time...., but bnyk tuga2 khas-driverla,presiden ...etc. Lagi 16bln balik Msia, wife buat subspecialist+sabatikal d Oxford. Dah 5bln..bny betui solan
    Ferra Ferro: gambao bnyk dlm fb cari duriam@yahoo.com ..bg msg siapa anda...baru layan, takut spy ke
    Cht Att: Betoi..jap je.... but perjalanan tetap d teruskan

    ReplyDelete
  6. terima kasih atas informasi tentang bola sepak ini =)

    ReplyDelete
  7. Sama2 no prob, nanti saya share lagi pasal football ni

    ReplyDelete
  8. If you need your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (even if they're dating somebody else now) you must watch this video
    right away...

    (VIDEO) Get your ex CRAWLING back to you...?

    ReplyDelete