Wednesday, 13 April 2011

Norwich Part3


Ok, now kita sambung proses mencari Masjid, alamat seperti berikut. Ia just sekitar 8 minit berjalan dari city centre..

The Ihsan Mosque
16-17 Chapelfield East
Norwich
NR2 1SF


Dah jumpa pun, mudah aje....x jauh dr city centre


Network Muslim d mana2 sahaja. Wife d sapa salam dan ungkapan "APa Khabar..."oleh Muslimah dr negara Mat Salleh. Yg paling kiri ialah warganegara Denmark dan sorang lagi dari Australia. Kedua-dua ini mempunyai ramai rakan dari Msia. Mereka sempat bercerita mengenai gold money which has been implemented in Kelantan. Sambil menunjukkan dinar emas, 2 keping. Mereka bercerita yg Masjid Ihsan di beri oleh warganegara Arab Saudi yg meminta diletakkan nama arwah ibunya. Masjid ini dikendendalikan oleh Mat Salleh, yang mana imamnya seorang Irish. Pada akhir perbualan kami bertanya mengenai restoran halal yg terletak berhampiran Masjid. Kebiasaannya akan ada banyak restoran halal di sekitar masjid,..... kata mereka just 10 minute walking.


 Ini suasana Masjid Ihsan, simple but serve the purpose


Program pd 9-10 April d Masjid ini


Berphoto di hadapan Masjid Ihsan

Seterusnya kami menuju ke Restoran Turkish yang d cadangkan oleh sisters tadi. But unfotunate it just closed when we reach there. The Chef has gone back, kat sini restoran d buka spesifik utk waktu makan 12-3pm and 5-8mlm. Beware


Dah smpai semula d tempat kami parking iaitu Castle Mall.


Sempat singgah dan beli souvenir d kelab Cannaries....bkan Kedah tau

Selepas mengambil keta, perut sorang2 memang lapar giler..... so proses mencari makanan. Dlm mencari2 jln keluar ternampak kedai kebab, so wife wife pun p riki. Ok, halal.





Mama menunggu kebab, lambat sebab dok pesan beberapa kali nak 4 kebab dia dok buat 1. May b dia ingat sebab 4 tu refer kpd harganya. 


Next, bila semua dah kenyang kami menghala ke Kelab Norwich City yang pernah di sponsor oleh Proton season 2009-2010. Apa buktinya.... Sekarang d sponsor oleh shopping kompleks Jarrold yg ada photo d Part2.



Dedek jumpa keta ni....itulah buktinya





Sebelum tamat penjalanKu d Norwich, singgah d University of East Anglia. Yg ni baru jumpa sebuah university seperti d Msia. Masuk je, saja nak posing2 sikit..

University of East Anglia
Norwich
NR4 7TJ
UK






Sampai d sini aje Norwich, very nice and quiet city.....COL is very reasonable. Bye

3 comments:

  1. Wah U kaya dengan anak lElaki. Tahniah.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah....nak kena pandai berpantun utk meminang lg 10 thn.Tk

    ReplyDelete
  3. Quantum Binary Signals

    Professional trading signals delivered to your mobile phone daily.

    Follow our signals NOW and profit up to 270% daily.

    ReplyDelete