Thursday, 13 January 2011

Dah sampai Cambridge!!!!!! oi

Aha!!!!! setelah 2.30 jam driving sampai la kami ke Cambridge. Anak-anak excited nak ronda-ronda, dah boring dalam kereta. Apa lagi angkut la stroller dan beg bekalan, tahu ajela perangai anak-anak ni. Jalan aje ada yang nak minum...as usual.

Mula-mula kami ke Tourist Information Centre, di Peas Hill. Cari map free about city center sambil beli fridge magnet. Jalan 5 minit dah jumpa.....itu pentingnya planning. Alamak !!!!! kena beli pulak tourist map ni, nasib £1 aje. Then bacala map smabil meronda-ronda.....dalam kesejukan but sunny. Memusing juga mencari tempat menarik....mula-mula ke area river tour, mathematical bridge, king college, clare college, market dan area shopping center. Rasanya mudah kita tengok gambar menarik..........

Semua excited hendak memulakan pengembaraan di Cambridge. si baju merah tu memang selalu terlebih acting.





Nak merasa naik sampan or bot, boleh naik kat sini. Punting la laju-laju...

 


 The Mathematical bridge kat  gambar bawah, A popular fable is that the bridge was designed and built by Sir Isaac Newton without the use of nuts or bolts.




Ada orang berkanu sejuk-sejuk ni


Posing di depan mathematical bridge
 
Background of mathematical bridge...


Future cambridge students, come on guys...study smart ...and enjoy your life



 BGE.....

Depan King's College, view cantik dalam ni, tutup pulak
 
 King's College, pintu banyak sangat....


Jambatan menlalui Clare's College

 

 Fun time.....lompat tinggi2...lupa lepaskan Danish untuk lompat sekali.



Ambil dari atas bridge di Clare College



Clare College.......cantik landscaping dia. Kami masuk je since pagar terbuka.

Kedai buku di Cambridge, kat Oxford belum snap lagi....bila2 je
 

Jap..shot skali


Posing depan market, betui-betui in the middle of tourist attaractions and shopping center. Jual antik, souvenir, burger..tak halal

Nice shot in front of King College, dia tutup pula....



Patutla melilau cari The Corpus Clock, dia pi calibrate pulak masa winter ni.



Selesai solat Jamak&Qasar Zohor dan asar, sempat posing. Snap by aliff, boleh tahan juge....Masjid ini ramai orang berhenti sembahyang, may be dekat dengan city center. Cepat mama pulak nak solat... 

Makan time at Rizwan's Halal Cuisine...semua lapar tu. Si kecik pun tak sabar, but still patience for the photo. Just small take away restaurant, nak kata sedap.... kureng la. Boleh aje makan, may be because of bangladeshi punye restoran. Sepanjang Mill Road ni berlambak restoran halal, pilih aje.....tak pasti mana yang sodap.


Posing depan company ni.....apa menarik ye, banyak dia secure projek di Msia




On the way back, expected to arrive around 8.38pm...............

Setakat ini Cambridge.... hope to visit u again n again!!!!!!!



7 comments:

  1. Thanks, bro. Nak tengok dunia ciptaan Illahi.Tq

    ReplyDelete
  2. Info menarik. InsyaAllah saya sekeluarga akan ke Cambridge awal Mac nnt. Ada conference. Dpt juga idea mana nak pegi. Tq. Mai dtg Durham pulak...

    ReplyDelete
  3. Thanks, kita tukar2 info.... but x rekomen makan kat kedai dlm gambaq tu.. x sedap.
    Insaallah dok planning k scotland, manatau pusing blah durham

    ReplyDelete
  4. Dah selamat tengok Cambridge tapi pegi gak kedai ridwan tu. Take away. Mmg kurenggg... Tapi kedai Sweet n Spicy & Bosphorus sedap gak. Singgah kt Msia Hall, London makan semalm. Baru terperasan sorang tu look like your wife. Ada pegi Msia Hall ke semalam (6 Mac).

    ReplyDelete
  5. Kan dah cakap..kurang banyak Ridzwan tu. Kami sebab dah golap, itu yg terjumpa dr list yg banyak....
    Malaysian Hall.... x mungkin,,, this week berkampung aje..d Oxford. Planning to Scot Land May... insaallah

    ReplyDelete
  6. QUANTUM BINARY SIGNALS

    Get professional trading signals delivered to your cell phone daily.

    Start following our signals NOW and make up to 270% per day.

    ReplyDelete