Wednesday, 13 April 2011

Norwich Part2

Kita sambung balik pasal perjalananKu ke Norwich ni.... Setelah selesai bergambo di Lotus kami terus menuju ke City Centre mengikut list yg telah tersedia. Apa yg tertulis dlm list tu...kali ni Home Minister yg prepare, let us see start from

Norwich Tourist Information Centre
The Forum, Millennium Plain, Norwich, NR2 1TF

Dua2 nak p, but Norwich dulu

Tak pernah jumpa signage mcm ni....

Memasuki Norwich dgn Lotus kami...

City yg masih mengekalkan kota lama.... may b ratusan tahun



Sedang mencari tempat parking. Kebetulan hari ini Ahad jadi traffic tidak sibuk langsung. Dapat parking 4jam GBP4. kira murah la..... so cost of living(COL) kat sini pun pasti rendah. Itu relationship nak tau kat sini mahal ke murah COL. Oxford 2.5x more higher.

Selepas aje parking store dlm SaTNav, jgn berlagak hebat menyimpan memori. Nanti selepas tour 2-3 jam anda akan pening lalat.


Bdak2 dah start mencuba otak yg di tinggalkan sebagai tarikan pengunjung...



Mata siapa plak ni...

THE FORUM...nama building ni, kalau arkitek mesti nak shoot banyak photo. 

Aktiviti2 remaja depan FORUM, semasa kami smpai


Dah jumpa TIC. Selalunya kami cari tempat ni dulu utk dptkan souvenir dan map. So kira lepas tu baru pusing2 area city centre.


 Norwich City Council

Norwich Market, tutup pulak. Proper setup, dia punya gerai2 kecil ni. Tak sakit mata memandang.

JaRRoLd antara shopping komplek yg ternama di Norwich.

London Street..... bukan apa kat UK ni nama jln2 ada d mana2. London Street ni juga ade d Oxford.... so kalu nak courier barang pastikan postcode yg betul.


sunyi je city centre, kedai banyak tutup. Anak2 dok makan keropok Jepang

Norwich city centre ni berbukit2, tengok tu...sungguh menarik.




Berborak pasal anjing, itu habit dia orang.

 Kebetulan Moms Day, posing sikit

 Si kecik-Dedek nak posing depan org senyum, dia dah mula suka berjalan.

 Aiskrim time, siap provoke lagi kesedapannya..

Perjalanan sekitar city centre almost berakhir d sini dan kami menghala ke Masjid. Memandangkan parking murah so kita carila masjid IHSAN..dekat2 city centre je..


3 comments:

  1. wah2, bestnya.. :)) hope satu hari nanti, dapat g sana gak~

    ReplyDelete
  2. Insaallah, impossible in nothing. But u need proper planning

    ReplyDelete
  3. Quantum Binary Signals

    Get professional trading signals sent to your mobile phone every day.

    Start following our signals NOW and make up to 270% daily.

    ReplyDelete