Tuesday, 1 March 2011

Manchester Games 2011-Sugden Sports Centre

Manchester Games merupakan acara sukan yang famous di kalangan pelajar2 Malaysia di UK selain Notts Game. Buat kali ini Oxford Malaysian Community menghantar kontigen yang mewakili acara futsal, badminton, squash dan bola jaring.

Kami bergerak secara konvoi sebanyak 7 buah kereta pada pukul 4.00 pagi dan tiba di Manchester sekitar 8pagi. Selepas acara perasmian yang dilakukan oleh pegawai Education Malaysia nama lamanya MSD, acara gilang gemilang bermula sekitar jam 10pagi.

Kontigen Oxford berjaya merangkul tempat ke-2 dalam acara squash yang di wakili oleh Pak Salim yang tewas tipis kepada bekas juara squash junior kebangsaan yang mewakili pasukan Birmingham. Semoga tahun 2012  bersua kembali.....

Gambar sekitar Manchester Games 2011

Baru sampai di Sugden Sport Centre...mamai lagi tak cukup tidur 

Aku minta tukar dari bermain double ke single.....komiti berbincang

Dengan bakal lawyer, serta bekas pemain Barca 

Pemain-pemain futsal Oxford

Pemain-pemain Netball Oxford 



Sekitar dalam dewan menunggu majlis perasmian 

MC dah start bercakap, tu kat depan baju putih 


Aku memanaskan badan bersama partner 

Pertarungan bermula, kiraan mana hanya siapa yg dapat 11 dahulu 


Pertandingan futsal di PowerLeague, sekitar 1 miles dari gelanggang utama 

Team dari Sheffield, muda-muda belaka. Mereka dapat tempat ke-4


Apa tak puashati tu Irfan 

Lawan team jemputan HongKong 


Penyokong pasukan netball 

Pak Salim dari Oxford yang berseluar panjang 

Semua penyokong Oxford bertumpu ke gelanggang squash 

Semput anak ni lawan atuk Salim...40 tahun perbezaan umur 

Penyokong setia.....berlatih di sebelah gelanggang pertandingan



Semua penyokong tertumpu kepada Pak Salim....come on...you can do it 

Ceria dalam gementar... 

Pak Salim tewas 3-2, selepas pertaraungan sengit. Set ke-5 tewas 10-8 

Letih selepas 5 set bertarung, umur bukan halangan. Atuk di Msia, jika umur dah 63 tahun...boleh macam ni lagi ke. 

Upacara penyampaian hadiah oleh wakil MSD aka EM 

Pak Salim menerima hadiah......tahniah 

Bergambar di luar Restoran Afghan yang dicadang oleh adik Faruq kita, memang best. Lagipun dari tengahari tak makan, sodap..... thanks Faruq.

Jarang dapat berkumpul sebegini dan melupakan seketika tugasan masing-masing. Terimakasih semua kerana semangat juang dan pengorbanan anda, menang dan kalah adat pertandingan. Majulah sukan untuk semua!!!!!

1 comment:

  1. Sports betting system makes +$3,624 PROFIT last week!

    Z-Code System winning picks and predictions for NFL, NBA, MLB & NHL!!!

    ReplyDelete