Friday, 11 March 2011

Oxford with family

Cambridge dah kami explore...but kampung sendiri belum lagi. Itu kata2 wife aku...... memang betul tu. Actually aku dah explore hari tu....sampai lepak kat kedai buku berjam2 d BlackWell & Waterstone...baca buku apa lagi....memang best, buku banyak betul.

So kebetulan cuti skolah last week aku pun bawa wife ke sekitar Oxford, kira jadi tourist guide la plak. Memang building lama2 dia orang jaga, dan tetap utuh serta menawan.... cewah, ni kira promote Oxford la gitu-gitu.

But memang betul, town dia cool....... then banyak muka2 orang muda coz ade 2 university di sini University of Oxford and Oxford Brookes University. So kami explore area city centre yang tidak pernah dijelajahi oleh wife aku..... silakan





Ini dia department islamic studies, tempat Shaikh Dr. Afifi al-Akiti mengajar. Hebat dia ni, background pesantren di Indonesia sehingga mendapat Phd di Oxford. Kalau nak tau lebih lanjut sila google...




Berehat sekejap bebudak ini


Memasuki kawasan market, macam2 ade...arnab, rusa, ikan....tapi bersih




















Katanya belakang tu library..




Basikal merata-rata di parking, as long boleh lock










Tu dia nama sebenar Radcliffe Square




Bangunan lama....








Student baru balik dari lecture, berduyun-duyun basikal.








Waktu ini jam 1 tgh, lunch time...























Itu aje buat masa ni.....insaallah berjumpa lagi

1 comment:

  1. Quantum Binary Signals

    Professional trading signals sent to your mobile phone every day.

    Start following our signals NOW & make up to 270% daily.

    ReplyDelete