Friday, 4 March 2011

Oxford-Pasar Antik


Barangan Antik, memng menjadi kegilaan peminatnya, kerana apa aku pun tak faham. May b seni atau daya tahannya utk terus hidup. Kebetulan kami parking dekat dgn pasar antik ini di Gloucester Street. Parking pun boleh tahan juga sekitar £3.10 per jam. Apa nak buat, lagipun nak berjalan2 sekitar 3-4 jam aje tak lama. Glouscester Street ini juga merupakan stesen bas di pusat bandar Oxford.

Berbalik ke pasar antik ini yang aku tahu blogger ChefMatGebu   tiffinbiru.blogspot.com
 memang suka pinggan mangkuk antik ini. Cuba tanya2 dia apa yang tertarik pasal antik...


Pasar antik diadakan setiap hari Khamis setiap minggu. Tapi tak pasti masa winter dia orang berkumpul juga ke, sejuk giler tak sangat nak melepak kat luar. Kebanyakan penjual pun OTAI-OTAI juga, dan nampak sedikit garang. Kebetulan anak kecik aku memang suka pegang sana sini, tapi tak beli pun.......saja nak 'pegang aje tau' itu ayat standard bila kami membeli-belah. But kadang-kadang tu terpaksa beli juga kerana dia tak nak lepas.




Yg dalam stroller tu nak beli sesuatu, minta coints. Tu yang seluk juga...tak ada la DEDEK..next time please





Kecik aje setup dia ni, nanti kita cerita pasal Sunday Market aka Car Boot Sales aka Flohmarkt di sebut di Germany.Bye..









4 comments:

  1. Janganle smpai gitu....sepatutnya lagi ligat.Tk

    ReplyDelete
  2. lama tak datng sini cuci mata tgk london =)

    ReplyDelete
  3. Ye...jemput...jgn lupa berkunjung..banyak yg menarik

    ReplyDelete