Friday, 29 July 2011

New Marston Primary School Sport Day 2011

Summer holiday kian menjelma, seperti kebiasaaan skolah akan mengadakan sport day. Menarik juga utk attend ni, sebab di Malaysia aku alhamdulillah tak pernah terlepas. Lagipun dgn anak2 lelaki yg aktif bersukan ni at least beri semangat kepada mereka. 

Sport Day utk Chenney School iaitu Secondary School dah terlepas. Kepingin juga nak tengok. Tup tup katanya dah habis, depa buat mostly indoor tournaments. Tidak macam kat Msia, dgn parents dtg penuh memenuhi padang. But anak sulung bg tau je simple je, x ade decorate rumah sukan apa2 pun. Kalau masa d Seratas tu, dah kira semalaman sibuk menghias rumah sukan utk menang. Kat sini simple je..... But Amirrul dpt bawa balik 2 medal for 1st place 100m & long jump. Dia ni memang sprinter, so banyak mat salleh dah nampak talent dia. So kira glamour juge d Chenney School.

Berbalik ke Primary School ni, Aliff & Muhammad plak. Namun hari sport day bertembung plak dgn pelbagai tugas2 yg perlu disettlekan utk berpindah, so tak sempat nak tengok smpai habis. Seperti d ramalkan sport day dia memang simple, menang pun x ade hadiah. Apa lagi mari kita visit;

Terlewat smpai, acara Muhammad dah habis. Tanya2 kat dia ....dia buat don't know. Rupanya balik rumah dia cite kalah, sebab awal2 slippery. Frust giler dia, he want to be the fastest runner in foundation year



Parents yg hadir 




Jamal & Aliff .Beat Jamal...

Simple giler  setup 






Aliff 2nd place with Dylon, for Year4. But no medal....




Mineral water provided by school

Around 30 minutes only manage to spend time at New Marston Primary School. But the experienced gain about the British School Sport Day are most valuable. Even though not so interesting to compared to TanahMelayu Sport events, BuT how they able to  produce among the world class athletes.....cuba renung2kan


3 comments:

  1. wahh happeninggnya..best2...err i miss UK lak..fuhh ntah bila lg nk leh pi ni..km dh balik..kalo dapat rezeki keja kt UK,amin..

    ReplyDelete
  2. Oh; dah balik. All the best.... dok buat PSW visa kot.

    ReplyDelete
  3. If you want your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (even if they're dating somebody else now) you have to watch this video
    right away...

    (VIDEO) Why your ex will NEVER get back...

    ReplyDelete