Thursday, 29 December 2011

Hobi putera ke-3

Bola tidak boleh dipisahkan dlm kamus org lelaki malah juga anak2 lelaki. Bagaikan suatu yg sinonim boleh dikatakan. Memadangkan kami mempunyai semua putera belaka, maka anak2 raja ini tidak lain kerjanya fanatik bola bkn saja di padang malah juga PSP, XBOX, Wii dan juga menonton TV.

Putera ke-3 ni juga tidak ketinggalan addicted dgn bola, maka kena la hantar ke training setiap Jumaat. Bayaran GBP1.50, utk sejam. But dia ni bila main sungguh2, walaupun sepak pun belum kena. Begitulah bagaimana England boleh jadi antara negara gergasi bolasepak dunia.

Kataku kpd anak2, nanti bila u all balik Msia for sure u will miss a lot about football. Bkn saja training bersama kwn2, but also there are no proper pitch as u all can seen in UK. Di UK bersepah padang bola utk digunakan pada petang hari, main aje not 1 but kadang2 tu seluas mata memandang. Jika d Cutslowe Summertown, Oxford bersepah padang bola. Jika di Bdr Baru Bangi tu masa dulu hanya bermain di reserve sungai yg kdg tu penuh dgn tahi lembu disebabkan Mr. Singh yg tidak bertanggunjawab tu melepaskan lembu2. Begitu tolerate&acceptance bangsa Melayu....... jika di sini pastinya Lembu2 tu di cekup masuk balai. Ini aku katakan terlalu moderate terhadap org lain, smpaikan naik lemak.

Sambil tunggu turn di panggil berlatih Amat berborak bersama Ben Putera ke-2, selepas game bersama best fren ThomasNamun bg anak2 putera ni bola tetap jua jadi hobi yg tidak dapat dilupakan. Aku dpt lihat bola ini sbg suatu cara anak2 belajar informal English. Kdg2 tu tercengang2 juga bila coach Gary memberi instructions. But alah bisa tegal biasa.............

No comments:

Post a Comment