Saturday, 29 October 2011

Kembara ke Bumi Oslo

Lama juga N3 perjalananku sunyi dr aktiviti mengembara. Jika ingin bersiar2 di England ni rasanya almost tepu dek persikatarannya yg hampir sama bg setiap city. Lagipun bahasa English tidak mencabar sangat.....alahai bukan ego but nak merasa bumi Eropah yg lain.

Bila 1 minggu Cuti d bulan  Oct, maka  gelisah utk menghilang rasa boring. Ini bila ku katakan dlm diam2 otak bercakap. So carile tiket2  murah utk perjalananku, cadang2 teringin ke bumi Bosnia....oh Sarajevo namun tidak ku jumpe flight terus ke sana. Akhirnya, tiket  RyanAir yg antara murah ialah k negara Scandinavia iaitu Oslo, Norway. Jika nak share info tiket pergi balik just GBP250 memang murah itu pun selepas tax, jika tidak just setakat GBP150.

 



Kenapa Oslo menjadi pilihan kenapa tidak negara lain. Ah!! Stockholm pernah ku jejaki lebih 8thn lampau. Helsinki tidak jumpa pernerbangan terus. Namun bila ku selidiki ada kisah disebalik OSLO. Nanti kita berkongsi pengalamanya.

6 comments:

  1. brader, Norway negara perikanan kan.?

    ReplyDelete
  2. Sorry bro lambat reply, norway kaya dgn minyak. Negara yg mempunyai reserve terbanyak selepas negara2 Arab. Ia juga kaya dgn minerals, forest, dan fish. KAt Msia kwn DIGI is Telenor, Aker vendor Petronas.

    Tk

    ReplyDelete
  3. Dzulkifley Mohd. Said22 December 2011 at 18:29

    Norway memang sumpah cantik giler, bro!! Last summer I took 12-days trip ke Scandinavia, memang klass!! Anyway it's worth to take a car fr Oslo and drive up to Flam, Gudvangen and end in Bergen.. Truly captivating sceneries you'll nvr miss.. Stockholm pn cantik jgk, kat Gamla Stan & Karlstad tu. Then I took overnite ferry ke Helsinki, still not much beza cantiknya. Another day by taking 8-min ferry crossing acros Baltic Sea to Tallinn & Riga, cuma kat Baltic countries ni English is extremely susah....

    ReplyDelete
  4. Dzulkifley Mohd. Said22 December 2011 at 18:30

    *Sorry, ferry fr Helsinki to Tallinn is 80mins, not 8 yea...

    ReplyDelete
  5. Camne nak contact bro?emel ke no phone lagi cantik

    ReplyDelete
  6. QUANTUM BINARY SIGNALS

    Professional trading signals sent to your cell phone daily.

    Follow our signals NOW and gain up to 270% per day.

    ReplyDelete